Вести

Весић: Ускоро изградња постројења за прераду отпадних вода

Кандидат за градског одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић разговарао је данас са мештанима младеновачког насеља Међулужје и најавио да ће за два, два и по месеца у том насељу почети изградња постројења за прераду отпадних вода. 

Тендер је завршен, извођач је изабран и у року од две до три недеље биће потписан уговор, рекао је он и додао да је реално да за два, два и по месеца почну радови на изградњи овог постројења. 

"Овде треба да се изведе седам километара канализације...у септембру ћемо да распишемо тендер за изградњу те мреже, пола ће да финансира Град, а пола општина. То значи да ћемо, док завршимо постројење, бити близу да завршимо и изградњу канализационе мреже", појаснио је Весић и додао да ће људи након тога имати канализацију и да се отпадне воде више неће уливати у реку. 

Говорећи о будућим радовима у Међулужју он је рекао да ће се наставити са асфалтирањем, те да ће бити постављен и мобилијар за дечије игралиште. 

Политика садашње градске власти је да сви делови Београда морају да се развијају, рекао је Весић и с тим у вези нагласио да је Град Београд у претходне четири године у развој приградских општина уложио 350 милиона евра, а да је од 2008. до 2012. године када за ту намену уложено мање од 100 милиона евра.

"Не постоји место у коме нисмо барем нешто урадили. Имамо програм за свако насељено место на територији града Београда", рекао је Весић.

Говорећи о инвестицијама, он је истакао да су страни инвеститори почели да улажу у Србију јер је коначно политички стабилна и као пример навео фабрику "Меи Та" у Обреновцу у којој је недавно запослен 1000. радник и у којој је просечна плата 55.000 динара.

Осим тога, додао је он, у фабрици "Беко" у Лазаревцу коју је купила турска компанија "Бирлешик текстил" посао је нашло 250 жена, а турски инвеститор ће изградити још један погон.

"Нама је следећи корак да се тако нешто деси и у Младеновцу јер је то место једна од највећих жртви транзиције имајући у виду фабрике које се ту налазе", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг