Вести

Стефановић: Србија све важнији партнер

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио да Србија постаје све важнији партнер и да је охрабрујућа посета премијера Александра Вучића Немачкој.

Стефановић је указао да је од суседа Србије изражена подршка пројектима као што је пруга од Београда ка Сарајеву, аутопут, односно завршетак коридора ка Црној Гори и аутопут Београд - Приштина. 

"Желимо да изградимо моћну и путну инфраструктуру, која ће помоћи транспорт наше робе", најавио је Стефановић у Јутарњем програму ТВ Пинк. 

Он је нагласио да је акценат на економији и континуираном запошљавању, да је циљ подизање грађевинске индустрије, да постоји шанса у пољопривреди, да се мора неговати приватни сектор који пуни буџет и указао да већ пет месеци за редом опада незапосленост, јер владине мере дају резултате. 

Стефановић је истакао да је Србија на путу ка ЕУ, али да жели да сарађује са Руском Федерацијом. 

Министар унутрашњих послова је, уочи данашњег потписивања Декларације о несталим лицима у Мостару, рекао да у тој области има много наследјених проблема, али да полиција максимално ради свој посао и све случајеве открива рекордном брзином. 

Стефановић је најавио да све породице несталих лица у прошлим временима, приликом прогонства Срба из Крајине и БиХ, имају право да знају шта се догодило са њиховим најближима и апеловао на јавност да дозволи да полиција уради свој посао.