Вести

Бабић: Јака дипломатска активност знак подршке Србији у свету

Јака дипломатска активност Србије претходних дана и посете премијера Александра Вучића Берлину, Паризу и Москви знак су подршке коју Влада Србије и премијер Вучић имају на свим странама света, јер воде искрену политику која се не мења, изјавио је шеф посланичког клуба СНС-а Зоран Бабић.

Главна тема свих тих посета је што више страних инвестиција за Србију, за шта правимо одговарајући законски оквир и повољан пословни амбијент, ради отварања много више радних места, рекао је Бабић.

Он је подсетио да се тако припрема нови Закон о раду, који се очекује да ће бити усвојен у јулу и о коме има доста полемика у друштву, јер за тај закон нису заинтересовани само послодавци и синдикати, већ и пуно људи који су остали без посла у претходном периоду.

"Желимо да заштитимо права радника, али и да створимо инвестициону климу и зато су неодговорне критике које се могу чути о изменема тог закона", рекао је Бабић, истакавши да је било транспарентно писање тог закона.

"То је врућа тема и желимо да направимо тачке спајања између државе, запослених и послодаваца и да разговарамо, јер не желимо да направимо закон по вољи појединаца или одређених група, већ по вољи и запослених и послодаваца", казао је Бабић.

Када је реч о извештају о поплавама који је Влада упутила Скупштини Србије, Бабић је рекао да се у њему види ко се како понашао, подсетивши да су сви чланови републичког и општинских кризних штабова стално били ангажовани у помоћи угроженима у поплавама.

"Скупштина зна да Влада нема чега да се стиди и да нема шта да крије, јер се понашала крајње одговорно. Да смо желели да нешто сакријемо такав извештај не би ни дошао у Народну Скупштину, као што није долазио ни много пута раније, када су нас сличне несреће задесиле," додао је Бабић.

Он је указао да ће се први пут у парламенту расправљати о једном таквом документу, што указује да се Влада понаша одговорно, јер се како је рекао, поносимо начином на који је држава реаговала.

Бабић је напоменуо да се СНС сложила и за формирање анкетног одбора у Скупштини, који ће пратити трошење новца прикупљеног за угрожене у поплавама јер, како је поновио, нема шта да се крије.