Вести

Стефановић: ДС позива на украјински сценарио и крвопролиће

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић упозорио је данас да је Демократска странка позвала на украјински сценарио и на крвопролиће и насиље на улицама и поручио да СНС неће дозволити угрожавање безбедности грађана.

"Позив ДС на украјински сценарио уколико на изборима не успеју да формирају владу, сумрак је демократије у Србији и потпуна претња за напредак и стабилност наше земље", поручио је Стефановић. 

Он је прецизирао да то значи да је то позив наоружаним трупама да упадају у станове политичких неистомишљеника.

"Треба ваљда да упадну у стан Александра Вучића, да линчују њега и његову породицу и све нас који не мислимо исто као Драган Ђилас и ДС. Да започне талас уличног насиља и отимачине, паљење продавница, убијање полицајаца и недужних људи, да упадају у наше цркве и манастире", рекао је Стефановић.

Разлози за такав позив на линч и обрачун са политичким неистомишљеницима, како је истакао, јасно је да нису економске природе, већ су директна политичка ствар и позив на обрачун са људима који не мисле исто као ДС. 

Међутим, како је рекао, није се Вучић обогатио и постао милијардер у последњих 15 година, већ Драган Ђилас, који је постао један од најбогатијих људи у земљи, јер су он и његови сарадници упропастили економију земље, учествовали и утицали на то да у Србији стотине хиљада људи остане без посла, да се кроз намештене тендере и тајкунске приватизације пљачка земља.

"СНС неће дозволити угрожавање безбедности грађана, већ ће се борити за стабилност и просперитет земље и истрајаће у борби против корупције и криминала, ма колико то не одговарало Ђиласу и Мирославу Мишковићу. Намеравамо да покажемо да су пред законом сви исти, а та борба против корупције и криминала омогући ће брже реформе и напредак земље", рекао је Стефановић. 

Члан Председништва ДС Борислав Стефановић изјавио је да је СНС упропастио све чега се дохватио током претходне две године и да Србији прети босански и украјински сценарио социјалног бунта, ако напредњаци остану на власти.