Вести

Јовичић: Бачен новац на Реплику Теразија

Кандидат за одборникa у Скупштини града Александар Јовичић  са изборне листе „Александар Вучић – Будућност у коју верујемо“, одржао је конференцију за новинаре на тему Реплика Теразија на Новом Београду.

„Српска напредна странка жели да укаже на још један пример расипања  новца грађана Београда од стране Драгана Ђиласа и његових сарадника. Ова кула од картона коштала је 114 милиона динара градђане Београда. То је још један у низу промашених пројеката Демократске странке у главном граду, промашених пројеката за грађане Београда, али  итекако уносних пројеката за појединце који су били блиски бившој власти“, рекао је Јовичић.

„Драган Ђилас и Александар Шапић директно су бацили 70 милона динара, само 30 милона динара су услуге градских јавних предузећа на овом пројекту. Након завршених радова  по решењу градоначелника Драгана Ђиласа, директор Агенције за пословни простор општине Нови Београд потписао је још један додатни уговор у вредности од 14 милиона динара, уговор о додатним радовима након завршених радова. Грађани Београда годишње преко 4 милиона динара плаћају обезбеђење за кулу од картона где нема живе душе. То је доказ неодговорне политике Демократске странке“, оценио је Јовичић.

„За овај новац могли смо да исплатимо 28.500 додатака пензионерима, 10.580 додатака за треће дете у вртићима, 6.705 градских стипендија за студенте., могао је да се купи 71 нови инкубатор за наша градска породилишта“, навео је Јовичић.

Српска напредна странка позива надлежне органе да утврде правну и кривичну одговорност носилаца пропалог пројекта од милион евра, а очекујемо да ће грађани 16. марта дати подршку Српској напредној странци јер овај новац смо могли да утрошимо за оно што је неопходно грађанима Београда.