Вести

Вучић: Србија нема ни секунд за губљење

Председништво СНС једногласно је подржало предлог лидера странке Александра Вучића о расписивању ванредних парламентарних избора, а Вучић је у образложењу навео да Србија нема ни секунд времена за губљење.
 
"Србија може брже, више и боље, промене не могу да чекају, људи у Србији тешко живе, велики број младих и даље нема посао", навео је Вучић разлоге због којих сматра да су избори неопходни.
 
Он је и јуче, на изборној скупштини странке, на којој је реизабран за председника СНС, рекао да се одлучио на расписивање избора, да би се проверила воља и подршка грађана, како би нова влада, уз најшири консензус, интензивирала друштвене и економске реформе.
 
Вучић је такође рекао да није хтео да буде премијер без избора.
"Нисам желео да прихватим понуду Ивице Дачића да будем премијер без избора", рекао је Вучић новинарима, после седнице председништва.
"Народ је тај који треба да се определи за визију и за програм", додао је Вучић.
 
Он је уверен да избори неће успорити, већ, напротив, убрзати реформе.
 
Вучић је најавио да ће и поред изборне кампање мисија ММФ у фебруару стићи у Србију и да он очекује да ће са том, институцијом бити направљен споразум из предострожности.
 
Вучић је на конференцији за новинаре након седнице Председништва рекао да ће то бити први пут у историји да ММФ долази у једну земљу у којој се одржавају избори и да са њом направе споразум.
 
Он је прецизирао да ће ММФ у Србији боравити од 26. фебруара до 13. марта. Вучић је рекао да је из овог фонда добио питања да ли им је у интересу да ММФ долази у време предизборне кампање, али да је одговорио да СНС жели да ради оно што је најбоље у интересу грађана.
"Иако други у изборној кампањи пуштају паре, ми ћемо да радимо оно што мислимо да је у интересу грађана", рекао је Вучић.
 
Кад је реч о оставци министра привреде Саше Радуловића, лидер СНС је констатовао да је сада "цела влада свакако у оставци".
 
На питања у вези закона о раду и закона о стечају и приватизацији, он је рекао да ниједан закон није повучен, будући да закон о раду није ни био у процедури, већ да је реч само о нацрту, а да су закони о стечају и приватизацији и даље налазе у скупштинској процедури и да ће о њима да се воде додатне консултације.
"Рекао сам и Орбовићу и Чанку да се нећемо сложити око свега, али да је потребно да нађемо заједнички именитељ", рекао је лидер СНС.
 
Он је рекао да очекује да ће подршка Светске банке за буџет, у виду кредита, стићи крајем априла.
 
Према његовим речима, ни борба против корупције неће стати ни у време изборне кампање.
"Акције ће тећи нормално, у складу са планом и припремама", рекао је и нагласио да "не може борба против криминала и корупције да стане због избора - то је немогуће".