Вести

Вучић: Потрудићемо се да постанемо занимљиви за страна улагања

После данашњег састанка првог потпредседника Владе Александара Вучића и стратешког директора Егзита Душана Ковачевића оцењено је да ће држава наставити материјално да помаже Егзит, што ће се јако повољно одразити на српку екомонију, али и за добар публицитет наше земље у свету.

Договорили смо се о материјалној помоћи, али још само да видимо на који тачно начин ћемо све то да изведемо. Не знам да ли ћу успети да посетим фестивал ове године, али већ планирамо неке нове акције. То подразумева да на регионалном нивоу помогнемо и одржавање фестивала у Будви, привучемо неке европске званичнике и постанемо занимљиви за страна улагања“, истакао је  Вучић.

Према Вучићевим речима организатори „Егзита“ показали су да својим знањем и радом могу много тога да донесу и да представљају инвентивну снагу Србије.

„Егзит је веома користан за нашу екомонију и једна је од ствари које нашој земљи доносе добар публицитет у свету. Очекујемо да наредне године буде у још већем замаху и ми ћемо као држава то омогућити“, додао је први потпредседник Владе Александар Вучић.

Иако се причало гашењу фестивала пре свега 14 месеци, данас је Егзит понео титулу најбоље европског фестивала и то у конкуренцији 360 фестивала из 34 земље, гласовима 620.000 људи.

„Захваљујући подршци који смо добили кренули смо у авантуру и за само шест месеци смо успели да организујемо нешто што је данас најбољи фестивал Европе. Како је рекао новинар познатог европског часописа “Екомонист”, да Србија сав свој новац да на пи-ар, не би за себе учинила колико су Егзит и Новак Ђоковић“, истакао је Ковачевић.