Вести

ВУЧИЋ: МОРАМО ДА ГРАДИМО ЖЕНСКУ ОДБОЈКУ ЗА БУДУЋНОСТ

Председник Александар Вучић угостио је женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је у недељу, на Европском првенству у Турској освојила златну медаљу и одбранила титулу европског шампиона.

Председник је златне одбојкашице, стручни штаб и представнике Савеза примио у згради Председништва на Андрићевом венцу.

Председник је честитао одбојкашицама освајање златне медаље и поручио им да су успеле у томе да женска одбојка постане једна од наших узданица.

Како је приметио, људи у Србији су навијали свим срцем, а пренос финалне утакмице оборио је све рекорде гледаности.

Хвала вам и на медаљи и на доприносу још бољем угледу Србије, рекао је Вучић српским одбојкашицама.

"Хвала на величанственом успеху. Народ се обрадовао вашем успеху, више него што мислите", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ниједна одбојкашка утакмица није била гледанија, пошто је финале са Турском оборило рекорде гледаности и додаје да се утакмица преносила на две телевизије - РТС-у и Арени.

"Никада ниједна утакмица није привукла толико гледалаца", рекао је Вучић и истакао да су оне заслужне што је женска одбојка постала национална узданица.

Председник је поручио одбојкашицама да од њих очекује злато на Олимпијским играма у Токију и додао да зна да ће то бити тешко због Кине, Русије и других земаља.

Вучић је најавио да ће држава додатно повећати награде да свако може да добије 50.000 евра за злато у Токију и ако треба да обезбеди све што треба за припреме.

"Бескрајно вам хвала, направиле сте огроман помак у стицању угледа Србије", поручио је Вучић.

Женски спорт је по популарности све више испред мушког, не рачунајући фудбал, напоменуо је председник.

Вучић је подсетио да је одбојкашице дочекало неколико хиљада грађана, као и да су уз њих биле осим Србије и Република Српска и велики део људи у Црној Гори.

Пренос финалне утакмице је, како је рекао Вучић, био најгледанији и у Турској, где је 15 милиона гледалаца пратило путем две телевизије, што је била велика промоција за нашу земљу.

"Све укупно 450 милиона људи, што је готово цела Европа, могло је да види успех Србије да имамо најбоље спортисте, одбојкашице.

Вучић је напоменуо да се кити туђим перјем, с обзиром да годинама није био ни на једној утакмици и истакао да је то успех одбојкашица, а да је на држави да обезбеди услове, што и чини.

"Њихова љубав према отаџбини је већа од новца који имамо", додао је Вучић.

Председник је поручио да морамо да градимо женску одбојку за будућност.

Нашалио се са селектором Зораном Терзићем, који је дугогодишњи шеф стручног штаба женске репрезентације и поручио му да остане на том месту доживотно и да спреми некога да га замени "за 45 година".

Вучић је пожелео одбојкашицама још много успеха и медаља.

"Ми ћемо да радимо државни посао, да обезбедимо и побољшавамо услове и сигуран сам да ћемо у томе успети", закључио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк