Вести

ВУЧИЋ: ДОСТА ЈЕ БИЛО ПЉАЧКЕ, ЉУДИ ХОЋЕ ДА ГРАДЕ И РАДЕ ЗА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ

Спустите транспаренте, да цела Србија види колико вас има, позвао је данас председник Србије Александар Вучић своје присталице на митингу у Новом Саду.

Вучић се позвао на податак полиције да је у Новом Саду 34.500 људи, "највише до сада", али је његов утисак, приметио је, да их има и више.

"Хвала на подршци и што вам и по киши није било тешко да дођете", рекао је Вучић.

Председник Александар Вучић најавио је данас у Новом Саду да ће у тај град доћи још две велике инвестиције, вредне по 50 милиона евра.

"Ја вам данас доносим два мала поклона у Нови Сад", рекао је Вучић обраћајући се на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије", на којем га је, упркос лошем времену, дочекало више људи него икада, како је сам приметио.

Вучић је прецизирао да су завршени преговори са једном великом, веома значајном компанијом из прехрамбене индустрије за инвестицију 50 милиона евра.

"Видећете једног од најмоћнијих светских произвођача чоколаде у Новом Саду", рекао је Вучић.

Такође, додао је да се данас разговарало са још једном компанијом, која ће ускоро 50 милиона евра уложити и запослити 400 људи у Новом Саду.

"То су велике и важне промене", рекао је Вучић и подсетио да до пре неколико година у Новом Саду није било фабрика у протеклих 40-50 година.

Навео је да је Банат био један од најсиромашнијих делова Србије, али да се то сада мења и да су доведени велики инвеститори у места која су била уништена - Кикинду, Зрењанин, Вршац, Панчево и друге.

"Зато за неколико дана ћу бити на отварању велелепне ЦТФ фабрике у Панчеву, а ускоро још једна нова фабрика долази у Панчево, техничка најсавршенија фабрика, где очекујем запошљавање наших инжењера", истакао је Вучић.

Подсетио је да је Линглонг дошао у Зрењанин и да инвестира око милијарду евра.

Додао је да ће бити још доста урађено за Кикинду, Кањижу, Чоку, Бечеј и друга места.

Такође, истакао је и да су Сомбор, Бачка Паланка, Врбас, уз Шид у Срему, следећи на листи улагања у Војводини.

Вучић је истакао да је Србија прошле године привукла 3,5 милијарди страних директних инвестиција, и то без значајнијих приватизација, што је више од целог региона Западног Балкана, плус Хрватска.

Вучић је рекао да су Босна и Херцеговина, Албанија, Северна Македонија, Црна Гора, плус Хрватска, сви заједно остварили 3,350 милијарде евра директних инвестиција, мање од једне Србије.

"Ако је то лоше, не могу са тим да се сагласим. Подсетите ме када је то био случај у историји", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да верује да ће Србија за годину и по дана успети и по платама да буде прва у региону Западног Балкана.

"То смо све успели на здравим економским основама, не тако што смо се задуживали, већ тако што смањујемо јавни дуг", навео је председник и истакао да је данас он драматично смањен, на 50 одсто БДП-а.

Хоћемо, како је рекао, нашој деци да оставимо чисте рачуне и да не враћају наше дугове, да не раде оно што смо ми морали због пљачкашких приватизација.

Вучић је поновио и да ће све што је учињено у Србији последњих година омогућити да пензије ове године буду значајно повећане и да пензионерима буде повећан стандард.

Председник је најавио и да ће 1. септембра бити отворено 10 000 дигиталних учионица у Србији, "како би наша деца била испред свих у региону".

"Ја добро знам колико наши људи живе тешко", навео је Вучић , али је указао на бројне фабрике које су отворене у Србији.

Од малог др Еткера, до Линглонга, навео је Вучић и истакао да је на све то веома поносан.

То нико не може да одузме Србији, то подиже Србију", поручио је председник.

Вучић је навео да се од Београда до Суботице гради брза пруга, напомињући да смо и заборавили на пруге, јер су нам неки све уништили.

Казао је и да се граде путеви више него икада, а да смо пре неколико година далеко заостајали за Хрватском, а да ћемо за три четири месеца имати више ауто путева од њих.

Председник је навео и да никада раније нисмо имали трговински суфицит са Хрватском, а да га имамо у последње четири године.

"Шта год неко мислио или желео, то су резултати, то остаје за нама", истакао је Вучић.

Вучић је најавио и да ће новац бити дат Новом Саду као европској престоници културе 2021. године и престоници младих ове године.

У том граду се уређују фасаде и булевари, гради се на сваком кораку, навео је Вучић.

"То све остаје вама, дивним људима, то радимо због вас, ваше будућности", поручио је председник.

 

Порука Пастору: Хвала што сте подсетили колико смо урадили

Хвала вам што сте нас подсетили да смо урадили нешто важно у претходном периоду, рекао је вечерас председник Александар Вучић обраћајући се лидеру војвођанских Мађара Иштвану Пастору.

"Ми Срби и Мађари увек смо имали разлога да кињимо једни друге. У последњих шест, седам година те разлоге више и не тражимо. Нико снажније и јаче не подржава Србију од наших мађарских пријатеља", рекао је Вучић.

Србија и Мађарска су, истиче, две земље које у свему сарађују и које се помажу.

Вучић је нагласио да Србија ни са ким тако добро не сарађује на европском путу као са Мађарском и захвалио премијеру Мађарске Виктору Орбану, као и председнику војвођанске скупштине и лидеру СВМ Иштвану Пастору.

Подсетио је и да је ова власт испунила све што је обећала Мађарима, за разлику од претходне, која је, каже, обећавала "Ипсилон крак" Коридора 10 и фабрике, али, каже, нису испунили ништа.

Председник Србије наводи да се тако ради и са Русинима и другим националним мањинама.

"Између нас нема разлике, живимо у једној отаџбини која се зове Србија. Надам се да ћемо тај пут поверења умети да градимо и у будућности", поручио је Вучић.

 

Порука снаге опозицији

Доста сте уништили, урушили, доста је било пљачкашке владавине, сада је време да неко гради и ради за будућност Србије, поручио је вечерас у Новом Саду председник Србије Александар Вучић, говорећи о опозицији, и истакао да већина људи хоће да гради и ради, живи од свог рада.

Упитао је зашто су неки толико жучни, зашто постоји мржња код дела људи који се, како кажу, баве политиком, а који пре свега насилним методама желе на власт.

„Хтели би да уведу нови принцип - „није важно како гласају људи и за кога су људи, већ само колико буку да правите и насилни да будете"", подвукао је Вучић.

Вучић је указао да смо због тога гледали како носе вешала, како са тестерама упадају у РТС, па пре тога туку новинарке Пинка на њиховом радном месту, а да нико није рекао извини или немојте, а потом су напали жене у Скупштини града које су желеле само да изађу, па им певали „Онесвести се", претили шамарчинама.

„Говоре како су они будућност, а ми прошлост. Зашто ћутимо пред свим тим - упитао сам се. Да ли се стидимо оних који би да бране некоме да се креће, који фашистичким методама желе да зауставе живот, 10 одсто који би силом да преузму власт и краду. Не плашимо се и нећемо да ћутимо. Хоћемо да покажемо да је пристојна Србија, нормална Србија, која хоће да гради и ради. Иако у томе не учествујем, стидим се када видим те људе да чупају наше знакове, ограде, а ми правимо један од најлепших тргова у Европи. Баш као што се у Бечу читав центар реновира, хоћемо да у Београд привучемо туристе и да буде лепши"; казао је Вучић.

Рекао је да су се ти, који се залажу за долазак на власт насиљем, преварили у једној ствари, а то је да су мислили када некога опколе и окруже да ће се он уплашити и склонити.

„Од чега да се склонимо", упитао је он, на шта је из масе било повика „хапси банду":

„Не треба да их хапсимо, већ треба да им помогнемо да се уразуме и да уђу у воз промена, модернизације Србије, преданих и вредних људи. Сви су добродошли", поручио је Вучић.

Важно је, додао је он, да им се каже да све могу да раде, да га мрзе колико хоће, али само никога не смеју да туку, ограничавају некоме кретање и да руше што радници у Србији стварају.

„Још једна порука њима. Рекао сам безброј пута да нећу да разговарам са фашистичким лидером Обрадовићем и двојицом лопова Ђиласом и Јеремићем, али обавеза свих других у парламенту Србије је да разговара са онима који су посланици. Важно је да постоји дијалог, а не насиље. Разговор, а не уцене и да се ред не заводи тестерама", рекао је Вучић.

То је, истакао је, порука снаге, а не слабости.

Вучић је истакао да у Србији насиље и фашизам никада нису и никада неће проћи, а да је овај скуп у Новом Саду доказ преданости грађана, снаге, озбиљности и одговорности да се тој пошасти супроставимо заједно.

 

Порука међународној заједници: Не вршите притисак

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас међународној заједници да не наставља са притиском на нашу земљу и да неће одустати од става да за наставак разговора за Приштином прво треба укинути таксе.

"Не зовите Србију, укините таксе и ми ћемо сами доћи", поручио је Вучић на скупу у Новом Саду, на којем га је, упркос киши, дочекало више десетина хиљада грађана.

"Приштина се бахато и осионо понаша. Мисле да ће сваком врстом безобзирности, којој изложе Србију, ослабити нашу земљу. То што смо пристојни и тражимо разговор и дијалог не значи да смо слаби. Србија је данас много снажнија него што је била пре пет, 10 или 20 година", нагласио је Вучић.

Поручио је да то морају да знају они који потцењују Србију и који мисле да ће да је баце на колена.

"Порука и мој одговор међународној заједници, која већ данима врши притисак и наставиће наредних дана да ме позивају и врше притисак да одустанем од тога да нема наставка разговора док не укину таксе, јесте: Џаба сте кречили, не зовите Србију, укините таксе и ми ћемо сами доћи. Притисак вам никакав неће проћи", поручио је председник Србије.

Како је рекао, доста је било понижавања Србије и ниподаштавања нашег народа.

"Никоме нажао нисмо ништа учинили, испуњавали смо све своје међународне обавезе. Али, нећемо дати никоме да Србију гази", нагласио је председник.

Вучић је рекао да је данас са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком разговарао о заједничком раду на изградњи највећег Меморијалног центра у Доњој Градини, како би свако српско дете знало шта се десило у Јасеновцу и у НДХ.

И то, како је рекао, не да бисмо децу васпитавали на мржњи, већ зато што је наша обавеза да опростимо, али не да заборавимо и да градимо будућност.

Додао је да је поносан што сви се политички чиниоци у РС слажу да никад боља сарадња Србије и Српске није била, и да се не огледа у томе што ће неко да се „буса у груди“, већ у томе колико је Србија школа, болница, вртића, културних центара...

„И никада нико неће да нас спречи да помогнемо браћи преко Дрине, поштујући интегритет БиХ. Срећан сам и поносан због тога“, рекао је Вучић.

Истакао је и да је Србија у последње четири године највише помогла српском народу у региону, те да нам не смета кад друге земље, попут Мађарске, помажу своје сународнике у Србији.

„Када такав однос имамо, поштења и поштовања, сигуран сам да Србију не може никада нико да победи“, рекао је Вучић.

Председник је истакао да је Србија савладала све економске препреке и политички је поштована много више него раније, подсећајући на посете кинеских, руских премијера, и на 15 сусрета са Меркеловом.

„А, знате колико су се они пре мене састали са њом? Једном када им је очитала буквицу овде и једном су је јурили по сајму у Хановеру, да направе ''селфи'' са њом као успутни пролазници. Толико о угледу Србије данас и јуче“, рекао је Вучић.

Србија, поручио је, хоће мир и стабилност и зато хоће да разговара.

„Ја зато нећу да вређам ни Харадинаја, ни Тачија, ни Ђиласа, ни Обрадовића, никога од њих. Ја хоћу да радим за вас, да чувамо мир и стабилност, државне и националне интересе“, поручио је председник Србије.

Како каже, није се јуче шалио када је рекао да ће више људи са КиМ доћи 19. априла у Београд, него што ће их укупно из целе Србије бити на неким другим скуповима, те да ће са КиМ доћи 8.000 или 9.000 Срба да подржи политику коју Србија данас води.

„А, они ваљда најбоље знају шта је у њиховом интересу и ко се за њих бори, а ко не“, подвукао је Вучић.

Додао је да је поносан што је Србија изградила чврсту позицију и што нико не врши притисак на Србију да уђе у НАТО.

„Србија хоће добре односе са свима и, не поновила нам се та трагедија, али нећемо да будемо у НАТО“, рекао је Вучић.

Истакао је да данас славимо хероје са Кошара, који су бранили отаџбину, док неки раније нису смели ни да их спомену.

„Данас нашим јунацима дајемо имена улица и булевара, НАТО агресију називамо агресијом, не кампањом, као да је изборна кампања, или ваздушни напади, као да су се тукли муве и комарци у ваздуху“, рекао је Вучић.

„Градићемо пристојне односе. То је наша политика, али хоћемо да будемо неутрални, да сами чувамо нашу земљу и небо, а данас за то имамо снаге, никоме не претећи, већ способни да земљу сачувамо“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је када је био министар одбране постојао само један Миг 29 који није могао да полети, а данас имамо 14 мигова који ће бити наоружани и опремљени најбољом опремом и да 19 најбољих хеликоптера стиже ове године.

Обновили смо више од 390 школа, 250 амбуланти, домова здравља, болница, а правимо нове клиничке центре, отварамо нова радна места и у свим сферама види се напредак и бољитак, рекао је председник Вучић.

Вучић је додао да данас сви партнери у свету верују Србији и разумеју "језик чврстих, непоколебљивих људи".

"То је језик истине и правде, који је побеђивао и побеђиваће увек и у будућности", рекао је Вучић.

Вучић је захвалио грађанима Новог Сада на подршци и позвао их да дођу 19. априла на скуп у Београду.

"Позивам вас, не да бисмо показивали силу носећи тестере и вешала, већ снагу марљивости, одговорности, озбиљности, да дођете у Београд и видите колико се Београд променио, колико је лепши, чистији и да покажете шта Србија мисли, да хоће будућност без насиља, поштовање према женама, раду, према слободи...", рекао је Вучић.

"Видимо се 19. априла , хвала на подршци, бескрајно вас волим и без ваше подршке никад ништа не бисмо могли урадити, ви сте наша снага, ви сте будућност Србије", закључио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк