Вести

Вучић: Дачићу или си власт или опозиција

Овако оштар став премијер је изнео на седници Владе у среду након изјава функционера СПС Бранка Ружића, у којима је критиковао Владу и Вучића поводом смена начелника у полицији, али и због сукоба премијера са појединим страним амбасадорима. Ружићеве критике подржао је касније и Милутин Мркоњић.

Јасно сам поручио Ивицу Дачићу да такво понашање његових функционера нећу да толеришем и да као владајућа коалиција не можемо тако да функционише. Пред Србијом су изузетно тешке реформе које морамо да спроведемо и Влада мора да буде јединствена да би реформе биле успешне. Рекао сам Дачићу и да не може да седи на две столице и нека сам одлучи: хоће ли бити део владајуће коалиције или ће бити опозиција. Не може и једно и друго - каже Вучић.

Он додаје да и СНС ниједним поступком није заслужила да се поједини функционери СПС овако понашају према њима.

На истој седници Владе рекао сам и да ако се СПС овако понаша према СНС када има пет пута мању подршку у јавности, онда могу само да замислим шта би све говорили о нама и шта би нам све радили када би СПС имао пет пута већу подршку од Српске напредне странке - каже Вучић. На наше питање како је на ове критике реаговао лидер СПС Ивица Дачић, премијер Вучић каже:

Никако није реговао. Ћутао је - каже Вучић.