Вести

ВУЧИЋ: БРЗА ОБНОВА ПУТА И ПОСЕБНА ПОМОЋ ТИМОЧКОМ ОКРУГУ

Председник Србије Александар Вучић је, након што је закаснио у посету Кањажевцу због лошег пута, најавио хитну обнову путног правца Зајечар - Минићево - Књажевац. Вучић је захвало великом броју људи што су га сачекали и истакао да ће већ за неки дан почети радови на том путу, кључном за тај крај.

"Желимо још више да развијамо Стару планину као туристичко место, али и да подстичемо воћарство. Сви питају за халу која кошта три милона евра, нећу да обећавам, али покушаћемо да што пре кренемо у изградњу", рекао је Вучић. Каже, такође, да ће држава покушати "да заврши посао око ИМТ-а и за тај простор да се добије 90 или 100 милиона".

"Онда ће прво радници, као првог реда повериоци, да се намире, али је много важније да ће то значити да покушамо да доведемо још једног инвеститора и да имате још једну фабрику у Књажевцу и да тиме гарантујете сигурну будућост својим породицама", поручио је Вучић.

Поручио је пензионерима да ће ове године имати веће пензије, као и да ће бити повећане плате у јавном сектору и то без повећања јавног дуга. Упозорио је да смо у Књажевцу изгубили трећину становника у последњих 20 година и да су за то криви они који су уништили фабрке.

"Зато ћемо посебно Тимочком округу да помогнемо", казао је Вучић и додао да мора и додатно да се подстакне рађање деце у том делу Србије.

''Даћемо све од себе да Књажевац изгледа много другачије и боље већ за неколико месеци, а не година'', поручио је Вучић.

Председника су у Кањажвецу дочекали грађани са транспарентном "Будућност Србије, будућност Књажевца" и са заставицама Србије.

Пре него што се Вучић обратио грађанима, пришао му је Верољуб Катић, бивши радник компаније ИМТ у Књажевцу, који га је питао када ће бити решен статус 68 радника те компаније који су изгубили посао када је фабрика отишла у стечај и нису прошли социјални програм. Катић је од председника тражио да се тим радницима повеже радни стаж који им није уплаћиван од 2004. до 2008. године. Вучић је рекао да ће бити размотрен тај проблем и затражио да се његовом кабинету достави документација.

Вучић је затим обишао фабрику обуће Фалц Еаст и у разговору са једним од власника фирме Марчелом Амброзијем обећао да ће држава дати озбиљне субвенције уколико преселе више погона из Бразила у Књажевац. Председник је додао да ће добити посебне субвенције за машине.

"Пружили смо руку један другом, а то код значи да је склопљен договор", рекао је Вучић, а Амброзије је рекао да му је драго због тога.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг