Вести

ВЕСИЋ: СВЕ ШТО УРАДИМО ЈЕ МЕРИЛО НЕСПОСОБНОСТИ ПРЕТХОДНЕ ВЛАСТИ

Београд ће за годину и по почети да гради метро и то је најважнија чињеница за грађане, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Подсетио је да идеја о изградњи метроа постоји још од 1981. године и да је садашња власт једина од тада која ће успети у томе.

Весић каже да је свака прошла власт обећавала метро, али да ништа није урађено.

Весић је рекао да је "највише лажи о изградњи метроа износио Драган Ђилас".

Он објашњава да се бивши градоначелник Београда Драган Ђилас противи изградњи метроа само зато што за време своје власти није успео да испуни обећања.

"Ђилас је на јуче одржаној конференцији рекао да ће метро бити дупло скупљи него што је он за време своје власти планирао да буде", рекао је Весић.

Наводи да све што је садашња власт постигла и урадила и што планира да уради је "мерило неспособности прошле власти".

Он објашањава да је 2012. Ђилас потписао уговор са француском владом како би француска влада донирала идејни пројекат за метро и студију изводљивости.

"Све што смо ми урадили у припреми изградње метроа, урадили смо на основу уговора који је тада потписан", каже Весић.

По идејном пројекту који је урађен 2012. године, линија метроа требала је да буде дуга 15 километара, од чега је осам требало да буде под земљом, а седам над земљом и на тој линији је планирано да буде 25 станица.

"Ми говоримо о тешком, правом метроу коју је пројектовала иста компанија. Линија овог метроа биће дуга 40,5 км, од чега прва линија ће имати 21,3 км и 43 станице, од чега ће 40 станица бити под земљом", рекао је Весић.

Жеља опозиције и Драгана Ђиласа јесте да, како каже Весих, ни за време ове власти се не направи метро, само зато што то они нису успели да остваре.

 

Обрадовић је дао све од себе да се допадне Палмеру

Бошко Обрадовић је дао свој максимум како би се свидео заменику помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Метју Палмеру, рекао је Весић.

"Немојте да се чудите да је он дао све од себе да се допадне Палмеру, јер то раде Бошко Обрадовић и Драган Ђилас. Они једну причу имају за амбасаде, тамо причају о Косову као о независној држави, на улици нападају Вучића што покушава да реши проблем Косова, трећу поруку шаљу Србима са Косова, а четврту поруку причају у иностранству", рекао је Весић.

Он је напоменуо да, за разлику од опозиције, председник Србије говори свуда исту причу где год да се налази.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк