Вести

ВЕСИЋ: ОВО ЈЕ БИО НАЈВЕЋИ СКУП У МОДЕРНОЈ ПОЛИТИЧКОЈ ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ

Функционер СНС и заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је јучерашњи скуп у Београду био највећи у модерној политичкој историји Србије, скуп јединства који је показао да иза председника Александра Вучића стоји већинска Србија и да му Србија верује.

Весић је изразио задовољство што је био део величанственог скупа на коме је председник Александар Вучић поднео извештај грађанима шта је све урађено и колико је нових фабрика отворено.

"Отворено је око 200 фабрика, са око 200.000 радних места. Ми имамо највеће инвестиције у региону, имамо велики раст домаћег бруто производа у односу на прошлу годину. Земља се развија, имамо углед у међународној заједници", навео је Весић.

Каже да је пре седам година незапосленост била око 24 одсто, а да је данас преполовљена, као и да је у Београду испод 10 одсто.

Он је рекао да је синоћ одржан скуп мира на коме се разговарало о будућности Србије и скуп у коме је показано јединство грађана са политиком и председником државе.

Према његовим речима, председник Вучић за неколико дана одлази у Пекинг, потом у Берлин где ће бити одржани важни састанци за будућност Србије.

"Због свега тога је и било битно да се покаже да грађани Србије чврсто стоје иза политике Александра Вучића, јер ће он моћи снажније да брани интересе наше земље", нагласио је Весић.

Каже да је Србија најважнија земља региона да се оно што се у Србији дешава прелива на регион, те да је битно што Србија и председник Вучић имају улогу фактора мира и стабилности у нашем региону.

"Хрватски медији су коректно извештавали шта се дешава, што није био случај протеклих месеци, а што се тиче медија из Приштине, за њих овај скуп није постојао, али за њих зато постоји сваки Ђиласов скуп. Они извештавају о малобројним скуповима од 50 људи у Лазаревцу, Власотинцу, Врању или кад се окупи 7.500 људи из целе Србије, али за њих није догађај кад се окупи 150.000 људи који подржавају Вучића".

Весић наглашава да за Харадинаја није догађај било шта што показује да Србија стоји иза Вучића, јер је Вучић његов највећи проблем и главна брана да остваре оно што су планирали и почели са Борисом Тадићем, Борком Стефановићем...

Весић напомиње да не би требало заборавити то да је месец дана пре него што су почеле демонстрације у Београду, Харадинај у новембру у Приштини најавио да ће Вучић бити смењен на улици на демонстрацијама.

Како је рекао, то што се јуче десило у Београду је велики пораз не само Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића, већ и Харадинаја.

Говорећи о скупу који је организован прошле суботе у Београду, Весић је казао да је тада пласирана прича како се заустављају аутобуси, те да су људи спречавани да дођу, а онда се испоставило да ни један аутобус није заустављен и да су возови саобраћали нормално.

"Када ми организујемо скуп тада су најављивали да ће пописивати грађане који долазе, па како ће блокирати путеве да спрече грађане да дођу. Како они немају снаге, што се прошле суботе видело, онда се десило да једино Харадинај може нешто да заврши за њих и да он може да блокира неке аутобусе, на жалост то се десило. Они исто мисле и то је јасно. Највећи пораз Харадинаја је да Срби са КиМ кажу да су за Вучића", истакао је Весић.

Док Вучић преговара око статуса КиМ, Харадинај не може да оствари своје планове, које би лако остварио када би у Србији поново владали они са којима су се без проблема договарали, Тадићем, Стефановићем и осталима, рекао је Весић.

Навео је да опозиција демонстрира већ четири месеца, да чак и не пријављују скупове и изражавају свој политички став.

"Држава каже да свако има право да изрази свој политички став, чак и када то не раде у складу са законом, осим кад су упали на РТС са тестером и претили новинарима, нигде нисте могли да видите полицију".

Када је, додаје Весић, Вучић изабран у првом кругу за председника са 56 одсто гласова, почела је хајка - то су сендвичари, треба их спречити, пописивати, физички онемогућити да дођу.

"Јуче није направљена никаква штета, ништа се није десило, а било је присутно 150.000 људи", каже Весић и додаје да се на протестима опозиције уништавају саобраћајни знаци, уништава се градска имовина, упада се у телевизију, пробали су да упадну у Скупштину града...

Код нас није био проблем да извештава било ко, ми поштујемо право медија да извештавају другачије, напоменуо је Весић.

"Видели сте и како је прошао Бора Ђорђевић само због тога што се усудио да пева на Вучићевом митингу. Нападали су га, претили му, и ако је он рекао да је за њега то част, патриотизам, а на њиховом митингу може да пева Владо Георгијев и то није проблем. Вређали су и Оливера Мандића. Тако су и за Нову годину вређали Бајагу. То говори како они виде Србију, виде је као земљу у којој влада диктатура, јер нико не сме да мисли другачије".

Весић је изразио наду да ће држава реаговати јер председник општине Стари град Марко Бастаћ наноси штету свим грађанима Београда, сваки пут када се зауставе радови Град Београд плаћа одштету.

"Ми подносимо пријаве против њега и тражимо да се изврши накнада штете, јер није поштено да грађани плаћају штету коју он наноси бахатим понашањем", нагласио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк