Вести

ВЕСИЋ: НАЈВИШЕ КОРИСТИ ОД БРИЉАНТНЕ ВУЧИЋЕВЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ ИМА СРПСКА ЕКОНОМИЈА

Прво место Србије на најновијој светској ранг листи "Financial Times" по привлачењу директних гринфилд инвестиција доказ је успешности економске и међународне политике коју води председник Србије Александар Вучић, изјавио је вечерас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је истакао да највише користи од бриљантне Вучићеве спољне политике и великог угледа који он лично и наша земља уживају у међународној заједници има српска економија.

Када се председник Републике састане са кинеским председником или премијером, руским или француским председником или немачком канцеларком то је позив компанијама из ових земаља да улажу у Србију, истиче Весић.

Како каже, председник Вучић сваку своју међународну активност користи за привлачење инвеститора у Србију, а резултат тог рада је скоро 200 нових фабрика у Србији које су отворене у време његове власти у којима ради преко 200 хиљада људи.

Београд се убрзано развија због успешне економске политике председника и владе јер чинимо 40 одсто бруто домаћег производа наше земље. Зато је данас у Београду просечна плата 575 евра док је 2013. износила 460 евра а данас је незапосленост испод 10 одсто док је пре шест година износила 24 одсто, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг