Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАСУ СЕ БАШ СМРАЧИЛО

Члан Председништва СНС Горан Весић рекао је да је Драган Ђилас у праву када каже да се "много намрачило", јер, примећује, њему се у ствари ''баш смрачило'' од како су полиција и тужилаштво почели истрагу о трговини рекламним секундама коју су имале компаније у његовом директном или индиректном власништву.

"Каже Ђилас да раст његових компанија ако се пореде 2003. када није био у политици са 2004. годином када је ушао у политику није био неколико хиљада пута. Раст његове четири највеће компаније 2004. године у односу на 2003. годину износио је тачно 43 037 одсто! Када се узму званични подаци из Агенције за привредне регистре види се да су те четири Ђиласове фирме 2003. године имале укупан приход од 4.771.000 динара. Исте те компаније, имале су 2004. године, када је Ђилас активан у политици прво док је водио политичку кампању Бориса Тадића а потом и каo државни функционер, од 2.058.050.000 динара. А то је тачно 43 037 одсто", навео је Весић.

Весић напомиње да Ђилас још увек није демантовао да је пословну зграду своје компаније Мултиком продао свом партнеру Драгану Шолаку сувласнику СББ и Н1 за 5,2 милиона евра (611 милиона динара) а да се у званичним билансима Ђиласовог Мултикома вредност те исте зграде водила на 2 милиона евра (242 милиона динара).

"Како је то вредност зграде порасла за 2,5 пута за годину дана само Ђилас зна. Иначе, према званичним подацима та зграда која има четири етаже има само 347 метара квадратних што значи да је Шолак Ђиласу платио метар квадратни 15.000 евра што је апсолутни рекорд у Београду", навео је Весић.

Весић је поводом 67 тужби које је Ђилас, како је рекао, поднео против медија, председника Вучића, Владимира Ђукановића и њега, позвао лидера ССП да одговори да ли је "нормално да његове фирме у време када је био државни функционер имају 619 милиона евра прихода од око сто милиона евра добити како је сам пријавио".

Весић такође поставља питање да ли такав случај постоји било где у светској политици и да ли постоји политичар у свету чије приватне фирме раде посао са државним јавним сервисом и телевизијом у власништву локалне самоуправе коју је он водио.

"Ако то није сукоб интереса шта је? Једном је у Србији једна министарка поднела оставку јер је са својим државним секретаром направила фирму преко чијег рачуна није прошао ниједан динар. А преко Ђиласових рачуна је прошло 619 милиона евра. О чему прича Драган Ђилас? Њему се стварно смрачило", закључио је Весић.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг