Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАСОВА КОЛУМНА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕПРИЧА У ЈЕДНОЈ РЕЧЕНИЦИ - "НИСАМ КРАО, МАЈКЕ МИ"

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић рекао је, поводом колумне коју је написао лидер Савеза за Србију Драган Ђилас, да је Ђилас нашао ново занимање и да је постао редовни колумниста недељних и дневних листова.

Пропали политичар и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас очигледно је нашао ново занимање јер је постао редовни колумниста недељних и дневних листова као што су НИН, Данас и Време, истакао је Весић.

Весић је додао да Ђиласова колумна може да се преприча у једној реченици - "Нисам крао, мајке ми".

Нема тих речи, сматра Весић, оправдања и интервјуа који могу да објасне како је "Драган Ђилас, као државни функционер, преко својих приватних фирми у време када је обављао државне функције имао промет од 619 милиона евра и то само на основу званичних извештаја које је сам подносио држави".

Нема тог интервјуа, колумне или речи који могу да објасне како је Драган Ђилас, као државни функционер, трговао преко својих приватних фирми рекламним секундама са државном телевизијом и Студијом Б чији је оснивач била Скупштина града Београда која је бирала Ђиласа за градоначелника, рекао је Весић и додао:

Нема тог интервјуа, колумне или речи који могу да оправдају да су промети Ђиласових фирми само за једну годину од 2003. године када је био ситни привредник до 2004. године када постаје државни функционер порасли 43,037 одсто односно са 4.771.000 динара на 2.058.050.000 динара!?

Весић такође сматра да "нема тог интервјуа, колумне или речи који могу да оправдају то што је Ђилас радио као државни функционер јер је то најјаснији пример сукоба интереса у новијој политичкој историји".

Зато разумем потребу Драгана Ђиласа да пише изјаве и да се правда али пише на погрешној адреси. Људи којима пише одавно га неће и не гласају за њега. Неки други органи и институције одавно чекају његова писма и признања, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Ало