Вести

Весић: Ђилас покушава да скрене пажњу са свог криминала

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да Драган Ђилас пријавом против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића за фалсификовање дипломе покушава да "скрене пажњу са свог криминала". Весић је рекао да се они који питају Ђиласа и друге чланове Савеза за Србију "где су паре" нађу на удару на начин који, каже, није нимало пристојан. Подсетио је да је Стефановић пре два дана почео истрагу против Ђиласа због трговања секундама на РТС.

"То што је Ђилас радио као градоначелник Београда је највећи сукоб интереса који постоји. Бити државни службеник, а истовремено трговати са секундама јавног сервиса. Пријава за фалсификовање дипломе је покушај Драгана Ђиласа да се скрене тема са његовог криминала", рекао је Весић.

 

Чим се хрватски медији радују одласку Вучића, то није добро

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да Српску напредну странку најбоље води Александар Вучић и да, у том смислу, нема замену, те додао да је могуће да странка неће изгласати његово повлачење са чела партије.

Весић је рекао да ће сви чланови СНС, па и они који се у медијима помињу као Вучићеви наследници, рећи да је Вучић најбоље решење.

"Ако питате све чланове Председништва и Главног одбора, сви би били против тога да Вучић не буде председник странке", рекао је Весић.

Како каже, СНС је демократска странка, о свему се отворено разговара, а председник Вучић ставља своје предлоге на органе странке, па ће се тако и о том предлогу разговарати на Председништву и Главном одбору СНС. Оценио је и да, чим се хрватски медији радују најави одласка Вучића са чела СНС, то значи да то није добра вест за Србију.

"Чим се хрватски медији радују нечему, у овом случају одласку Вучића, то значи да то није добро за нас. Радују се зато што је Вучић подигао Србију и економски, политички, зато што је Србија постала водећа земља на Балкану и њима не одговара Вучић на челу странке и Србије", рекао је Весић.

 

Јунајтед група је починила кривично дело, тужићемо их

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је Јунајтед група починила кривично дело јер су нелегално поставили оптичке каблове у Београду и најавио да ће бити поднета тужба против СББ и да ће тражити надокнаду штете.

''Драго ми је што Јунајтед група прича о кривичном делу, јер је оно што су они урадили Београдским електранама кривично дело'', рекао је Весић.

"Свим медијима су послали трасе на којима су поставили каблове, само нису рекли да ли су икада граду Београду платили и један динар. Оно што је СББ урадио на територији Београда, они немају уговор. Лаж је да су оптичким влакнима платили Београдским електранама постављање каблова", рекао је Весић. Он је најавио да ће у среду бити поднета тужба против СББ и да ће се тражити надокнада штете.

"Ништа Шолаку неће помоћи, ни једна, ни друга његова телевизија. Било би добро да својим партнерима којима ћу такође писати докажу ово, јер сам сигуран да их је Шолак слагао. Ово је јавна расвета која припада Београду и грађанима, каблови СББ краду струју. Сигуран сам да партнери нису знали да су купили фирму која овако дивљачки краде стују", рекао је Весић.

Весић је показао наредбу из 2009. године, директора Београдских електрана којом се забрањује постављање каблова СББ-а, додајући да је тадашњи градоначелник Београда Драган Ђилас наредио повлачење те наредбе.

"Ко је био тада градоначелник Београда, ко је био изнад директора Топлана? Драган Ђилас, садашњи партнер Шолака. Имате допис из 2014. године где каже да Топлане немају никакава сазнања да је склопљен било какав уговор. Сигуран сам да партнери ове фамозне Јунајтед групе не знају како Шолак ради", рекао је Весић. Он је додао да СББ краде струју и путем струјомера у зградама и истовремено позвао грађане, да ако примете да неко краде струју, то пријаве.

"Нека Шолак објасни својим партнерима како их је преварио. Зашто им је продао фирму која каже да послује по свим светским стандардима. Тога нема нигде. Проблем између мене и СББ-а је што сам ја био први који је тражио да плате", рекао је Весић.

Упитан да ли је можда спор због телевизије Н1 на чији се рад жалио, Весић каже да он нема право да оцењује рад телевизија, али да нису коректни према Београду.

"За разлику од наших противника, нико од нас није дошао да демонстрира испред Н1, као што наши противници демонстрирају испред медија који подржавају владу. Право Н1 је да буду критични и некоректни као што јесу. Проблем је што Шолак користи соју телевизију да решава своје пословне проблеме", рекао је Весић додајући да је кампања Н1 почела када је Шолак схватио да ће морати да плати шта је дужан.

 

 

Извор: Танјуг/Прва ТВ