Вести

Стефановић: Важно је да се земља развија, да људи живе боље

Потпредседник Српске напредне странке и председник Градског одбора Београд др Небојша Стефановић очекује да ће у току идуће седмице бити одржана седница Председништва СНС, и додао да ће се тада заузети став о расписивању избора. Стефановић наводи да ће седница Председништва свакако бити одржана пре 25. јануара, када се одржава скупштина странке.

"Очекујем да ћемо у наредних четири, пет дана имати одговор на питање о расписивању парламентарних избора", рекао је Стефановић.

Коментаришући оцену гувернера Јоргованке Табаковић да евентуално одржавање избора не би имало утицај на монетарну политику, нити би зауставило прилив инвестиција, Стефановић је рекао да не би износио свој лични став пре седнице Председништва, али да је увек сматрао да реформе морају да се спроводе брже.

Према Стефановићевим речима, свака промена која би убзрала реформе је доброшла.

Председник Скупштине др Небојша Стефановић присуствовао је надметању у пливању за богојављенски крст у општини Гроцка, где је на питање шта је синоћ замислио уочи Богојављења и да ли је његова жеља била можда расписивање ванредних парламентарних избора рекао да "избори нису оно што човек жели као нешто најважније".

"Мени је најважније да Србија иде напред, да се земља развија, и да људи живе боље", казао је Стефановић.

Коментаришући наводе о одржавању евентуалних покрајинских избора Стефановић каже да за такву идеју први пут чује и да је то у домену медијских спекулација и нагађања.

Међутим, додао је председник парламента, „очито је - и то су показали и локални избори у местима у Војводини - да власт ДС нема легитимитет у покрајини, али да за сада постоји већина у покрајинском парламенту“.