Вести

Стефановић: Уверен сам у победу Вучића и СНС

Уверен сам да ће грађани на предстојећим изборима свој глас поверити Александру Вучићу, јер на челу владе желе човека који ће моћи да повуче Србију напред, рекао за РТС Небојша Стефановић. СНС жели што ширу подршку за тешке и непопуларне реформе које следе, каже Стефановић.
 
Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да је уверен да ће грађани на предстојећим изборима свој глас поверити лидеру напредњака Александру Вучићу, јер на челу владе желе да виде човека који ће моћи да повуче Србију напред.
 
Стефановић је, гостујући у емисији "Око" на РТС-у, рекао да СНС не сматра да треба сама да управља Србијом, већ да жели што ширу подршку за тешке и непопуларне реформе које следе.
 
"Наш посао је да обезбедимо да грађани одлуче да ли на изборима желе Александра Вучића и политику борбе против корупције и криминала, или желе да се Србијом влада на начин као што се владало пре 2012. године."
 
Стефановић је поновио да СНС још није водила разговаре о постизборној коалицији и да ће сачекати резултате избора, и додао да је за сада извесно да ће на листи напредњака бити и СДПС Расима Лајића, са којим ће Вучић, како је навео, разговарати сутра или прекосутра.
 
"Наша врата су отворена, желимо да разговарамо и са другима, али за сада је једино сигурно да ћемо разговарати са Љајићем", рекао је потпредседник СНС-а.
 
Стефановић, који је и шеф београдског одбора напредњака, рекао је да ће СНС за неколико дана представити листу за Београд и нагласио да та странка има, не помињући имена, неколико квалитетних кандидата за ту функцију.
 
Он је додао да СНС још није изашла са својим предлогом кандидата за градоначелника Београда јер би, како каже, та особа унапред била дискредитована у медијима, али и због тога што, према мишљењу напредњака, Београд треба да води тим људи, а не једна особа.
 
Говорећи о предстојећој кампањи за изборе, Стефановић је рекао да се плаши да ће "они који су забринути за своје позиције" покушати све да би спречили да Вучић и СНС буду у влади.
 
"Надам се да ћемо моћи да избегнемо најпрљавију кампању, волело бих да буде што чистија, да укрстимо аргументе и планове, али се плашим да су велики интереси који они штите да би тако могло и да буде", рекао је Стефановић.
 
Он је нагласио да СНС није кочничар реформи, већ претходница, и додао да оне неће бити заустављене због избора.
 
Према његовим речима, закони о раду, приватизацији и стечају ће бити донети, али је потребно "сести са представницима синдиката и послодаваца и донети решење које неће успорити инвестиције, а с друге стране уверити раднике и синдикате да нико не намерава да наруши њихова права".
 
Стефановић, који је и председник Скупштине Србије, рекао је да је парламент допринео побољшању угледа Србије у свету, био добар контролор извршне власти и да је усвајањем квалитетних закона показао да брине о грађанима.
 
Навео је да је задатак будућих сазива парламената да буду још озбиљнији критичари рада владе.
 
"Није наш посао да се чланови владе осећају пријатно, већ да одговарају на питања", рекао је Стефановић.
 
Извор - РТС