Вести

СТЕФАНОВИЋ: НАПРЕДЊАЦИ СУ ПОНОСНИ НА РЕЗУЛТАТЕ КОЈЕ СУ ПОСТИГЛИ У ПРОТЕКЛИХ СЕДАМ ГОДИНА

Српска напредна странка има смисао постојања само ако сваког дана нешто уради за грађане, поручио је члан Председништва СНС Небојша Стефановић приликом обележавања страначке славе Свете Петке.

Стефановић, који је ове године био домаћин славе, истакао је да су напредњаци поносни на резултате које су постигли у протеклих седам година.

Стефановић је у обраћању нагласио и да су резултати кључна ствар због којих је основана СНС и то они резултати којима би била задовољна Србија и њени грађани.

Стефановић је изразио очекивање да ће ускоро незапосленост спасти на једноцифрени број.

"Прошле године је, са овог места, председник Александар Вучић рекао да очекује да ће наша земља бити јача, снажнија, дочекати бољу будућност, мању незапосленост, јачу војску и полицију. Поносан сам што смо, због вредног, огромног рада СНС и свих њених људи, дошли до тих резултата", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да очекује да ће СНС ускоро моћи да се похвали да ће незапосленост у Србији пасти на испод 10 одсто, подсетивши да је пре седам година проценат незапослености био на 26 одсто.

"Ускоро ће Србија моћи да се похвали процентом незапослености мањим од 10 одсто. Захваљујући огромном раду Александра Вучића и влади, пуно људи, свему што је уложено у претходних седам година у земљу и захваљујући томе видели смо нове фабрике, нова радна, нову будућност", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, захваљујући одговорној економској политици од новембарске плате грађани могу да очекују веће пензије и плате.

Указао је да је просечна плата износила још 376 евра, ове године ће бити 500 евра.

"У периоду од 2009. до 2012. минимална зарада повећана је само за три евра, а од првог јануара биће 30.000 динара", објаснио је Стефановић.

Стефановић је рекао да је политика коју гради и снажно подржава СНС, у коју жели да уложи и даље све напоре, да дође до свих грађана, чује њихова надања и снове, и угради их у политику за коју се бори.

"Ми смо странка обичних људи настала пре 11 година. Странка која је пре свега размишљала како да снове, жеље и очекивања људи у Србији преточи у нешто што ће бити свакодневна реалност. За нас је важно да никада нисмо, нити ћемо бити самозадовољни. Ми смо странка која има озбиљне успехе и резултате и која ће увек желети да ради још више. Нећемо никада постати странка људи који су ту из личних интереса, већ ћемо налазити увек нове људе који ће тежити ка вишим интересима грађана и земље", поручио је Стефановић.

Најавио је да ће се Вучић после подне обратити грађанима Србије, и да ће моћи да од њега чују шта су циљеви и будућност странке.

"Ми јесмо задовољни делом ствари које смо постигли у протеклих седам година, али пред нама су тек изазови и циљеви. Хоћемо да покажемо грађанима шта конкретно желимо да урадимо за њих", нагласио је Стефановић.

Стефановић је пожелео свим грађанима Србије, који славе славу, да је проведу у здрављу и весељу, да имају разлога да се радују.

 

 

Циљеви СНС увек реални

Стефановић је истакао, поводом страначке славе, да Србија данас, захваљујући председнику Александру Вучићу и људима из СНС, има другачију будућност и углед, а да су циљеви, као и у прошлости, увек реални.

Стефановић је рекао да је странка основана због промена у Србији које значе бољи живот, а да су резултати допринели да људи могу да верују у будућност.

"Важна порука коју смо увек покушавали да поставимо члановима јесте да схвате да никада нећемо бити странке елите, већ народа и разговора са свима, да ће увек бити простора да се укључе неки нови људи. Остајемо посвећени и даље том плану", нагласио је Стефановић.

Најавио је да ће председник Вучић вечерас, у обраћању у Новом Саду, члановима и грађанима представити нове циљеве за будућност, додајући да се странка никада не задовољава постигнутим циљевима, већ жели увек више.

"Све што смо урадили представљамо говорећи добро је, али желимо још. Када је Вучић прошле године говорио да ће Србија следеће године бити још снажнија, да ће бити још боље плате и мања незапосленост, многи нису веровали, али сада виде да се остварило. Желимо да остваримо нове циљеве који треба да донесу даља већа примања грађанима, напредак државе у свим сферама и од Србије направе државу у којој желе да остану грађани", објаснио је Стефановић.

Истакао је да су циљеви, које је себи СНС поставила, реални, подсећајући да је 2012. када је незапосленост износила 26 одсто, најавила странка да ће значајно смањити број незапослених, а у то нико није веровао, а да је данас на 10,2 процената.

"Све фабрике су део наслеђа Вучића и СНС, подржали смо државне институције и дали снагу људима који су хтели да раде за земљу. Због тога смо довели инвеститоре. Данас имамо другачију будућност и углед. Када поставимо нове циљеве увек их поставимо у реалним роковима. Када смо говорили да ћемо сваке године градити најмање 50 километара аутопутева, то смо чинили, када смо рекли да ћемо имати јачу полицију и војску, то смо урадили, исто и када смо најавили да ће просечна плата бити 500 евра. Наш програм је омогућио то", подвукао је Стефановић.

Нагласио је да је велики рад, посвећеност народу, али и политика председника Вучића независне Србије, која брине о својим интересима, допринела томе.

"Борили смо се за то да Србија буде земља свих својих грађана, која води рачуна о својим интересима", рекао је Стефановић.

Осврнуо се и на недавне нападе и претње опозиционих странака из СзС, рекавши да је то скандалозно.

"Прете женама и људима који само раде свој посао, судијама, тужиоцима, учитељима, само зато што се неком од њих не свиђају. То је скандалозно", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да морају да схвате да то није оно што желе грађани, јер грађани желе стабилност и мир.

Према његовим речима, претње су опасна порука друштву да би неко могао да се врати на власт само да би политичари одлучивали ко ће да буде ухапшен, да буде судија или тужилац.

"Претили су да ће да затварају фабрике страних инвеститора, а ја им поручујем: ''Престаните да се бавите тиме''. Захваљујући таквој политици, они имају све мању подршку, али стварају и проблеме својој земљи", поручио је Стефановић.

Стефановић је нагласио да политичари треба увек да имају интерес земље на уму, а не како ће неко од њих да постане мултимилијардер на грбачи народа.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк