Вести

Стефановић: Истрага због сумње у Ђиласову умешаност у корупцију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се спроводи велика истрага тужилаштва и полиције јер постоје основи сумње да су Драган Ђилас и запослени у његовој компанији заједно са делом некадашњег руководства РТС-а учествовали у озбиљној корупцији везано за купопродају секунди различитих тв емисија по условима противно закону.

“Постоји основана сумња да су Ђилас и његови запослени и то неки од највише рангираних у његовој компанији заједно са тадашњим делом руководства РТС учествовали у озбиљној корупцији везано за куповину и продају секунди различитих телевизијских емисија по условима који нису били предвиђени законом”, рекао је министар.

Сачекаћемо да се та истрага заврши и ако се сумње покажу као тачне то ће бити велика корупционашка афера која ће показати како се испумпавао новац грађана Србије“, рекао је он.

Министар је рекао да је разумљиво да грађани не могу имати поверење према онима који су радили на уништавању српске економије ранијих година (Ђилас, Јеремић) и додао да је њима циљ да се врате на власт.


Образац понашања власти у то време

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је да објављени транскрипт разговора између Вука Јеремића у својству саветника бившег председника Бориса Тадића и Милана Роћена, некадашњег блиског сарадника Мила Ђукановића, представља парадигму обрасца понашања власти у то време, посебно када се ради о односу Србије и Црне Горе.

"То је парадигма њиховог обрасца понашања, како су се понашали када се радило о односу Србије и Црне Горе и колико им је сасвим свеједно да ли ће бити две или једна држава...", рекао је Стефановић.

Садржај снимка објавио је црногорски портал ИН4С, а у њему разговарају Милан Роћен, некадашњи амбасадор Србије и Црне Горе у Москви и саветник Мила Ђукановића и Вук Јеремић, који је, када је разговор снимљен, био на функцији саветника тадашњег председника Србије Бориса Тадића.

Повод за разговор на снимку, који су пренели и поједини српски медији, је организација забаве на Светом Стефану за тридесетак особа, "за свадбу Јеремићевог кума Љубе Самарџића", за коју Роћен обезбеђује собе преко Пера Раденовића, некадашњег директора хотелског комплекса на Светом Стефану.

Медији су посебно апострофирали део разговора, у којем се саговорници, непримерено људима на државним позицијама, говоре о својим државама.

"Ти људи сада желе да се врате на власт и управљају нашом земљом... Те људе не интересује било шта за нашу земљу, нити да се боре за нешто боље у Србији, радили су на уништавању наше економије, и сада их интересују само фотеље и зато скупљају јефтине политичке поене", рекао је Стефановић.

Он је навео да се актуелна власт на челу са председником Александром Вучићем залаже за то да грађани живе боље, између осталог и за повећање минималне зараде, а да ће до краја године бити прилике да се поново повећају плате и пензије.

 

 

Извор: Танјуг/Пинк