Вести

Стефановић: Београд на води - почетак нове будућности Београда

Реализација пројекта "Београд на води" потпуно ће трансформисати главни град и учинити га новим регионалним центром, поручио је председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић. Председник Скупштине Србије и потпредседник СНС подсетио је да је представљен пројекат "Београд на води" и додао да је то био почетак нове будућности Београда и Београђана.

"Показали смо да умемо да размишљамо стратешки и да умемо да привучемо инвеститоре који ће донети новац, а не само да очекујете да нешто капне из буџета и да вам неко нешто поклони", рекао је новинарима Стефановић који је присуствовао надметању у пливању за богојављенски крст у општини Гроцка.

Он је навео и да ће до реализације тог пројекта бити потребно две до три године, да ће бити рађен у неколико фаза, а одговарајући на питања новинара шта у међувремену, рекао да је до тада потребно да се ради много и на другим питањима попут решавања проблема водоснабдевање, канализације, комуналне инфраструктуре...

Стефановић је поновио да ће напредњаци у наредних десетак дана изаћи са тимом који ће представити Београђанима и додао да је један део тих људи, који се сада налази на челу секретаријата и градских предузећа, већ представљен грађанима.