Вести

Станисављевић и Гак: Ђилас грађанима оставио само дугове

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак изјавили су данас да је бивши градоначелник Београда Драган Ђилас оставио иза себе дуг од пет милијарди динара на име давања за социјално угрожене категорије грађана и четири милијарде динара на тужбе родитеља који су вртиће плаћали по увећаној цени.

Станисављевић је, на конференцији за медије на Тргу Николе Пашића, казала да ће Ђилас остати упамћен као најгори градоначелник у историји Београда, јер је, наводи, пример његове политике изградња реплике града од картона на Теразијама за коју је из буџета Града издвојено 600.000 евра.

„Тим новцем могло је да се отвори 10 нових клубова за пензионере, али то није урађено. У Београду живи више од 408.000 пензионера, зар људи који су изградили овај град нису заслужили да на свакој општини имају свој простор за дружење? Међутим, то није урађено у време Драгана Ђиласа“, рекла је Станисављевић.

Каже да у време бившег градоначелника особе са инвалидитетом нису имале персоналног асистента, није било 400 личних пратиоца за децу са сметњама у развоју, колико их има данас, нису реновиране установе социјалне заштите, није било помоћи Града за треће дете породиљама, само је 3.500 породиља примало помоћ од Града и њима се, наводи, каснило са исплатом, а Град је дуговао и најсиромашнијим суграђанима.

„Ми смо прошле године исплатили решења за 17.000 породиља. Сада свака жена добија помоћ Града и за то је исплаћено више од 303 милиона динара из буџета“, указала је Станисављевић.

Док су се, наводи Станисављевић, приходи Ђиласових компанија увећавали, тако се, каже, увећавао и минус града.

„Ђилас је показао небригу за грађане. Зашто није отварао клубове за пензионере, зашто нису постојале услуге социјалне заштите, зашто је помоћ према нашим најсиромашнијим суграђанима каснила годину дана? То су питања за њега“, навела је Станисављевић.

Каже да је политика СНС брига о сваком нашем грађанину, а да се новац према онима којима је помоћ најпотребнија исплаћује у дан и без кашњења.

Гак је истакао да управљање Београдом данас критикују људи који су управљали њиме, али шансу нису искористили.

„Ђилас је своју шансу искористио за личну корист, није желео да тих пет година искористи да побољша стандард и живот Београђана и да остави печат као добар градоначелник“, рекао је Гак.

Истиче да је Ђилас управљао Београдом као „ријалити програмом“, те да је чак био спреман да Пионирски град отме од деце и претвори га у кућу Великог брата.

Када се данас подвуче црта, наводи Гак, Град има 15.000 тужби Београђана који су с правом тужили Град, јер их је, наводи, Ђилас оштетито за четири милијарде динара.

„Ми смо до сада вратили грађанима две и по милијарде динара. Сваког месеца издвајамо 1,2 милиона динара из буџета да бисмо вратили тај дуг, зато не смемо дозволити да такви људи управљају Градом“, рекао је Гак.

 

 

Извор: Танјуг