Вести

СЕЛАКОВИЋ: БИЋЕ ОВО НАЈВЕЋИ СКУП ИКАДА У БЕОГРАДУ

Митинг у Београду, у оквиру кампање "Будућност Србије" биће сигурно највећи скуп који ће икада бити одржан у главном граду Србије, а може се очекивати присуство више од 170.000 људи, изјавио је генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

Селаковић је рекао да је одушевљен бројем људи за које се у овом тренутку зна да су кренули ка Београду.

Навео је да је само са Косова и Метохије кренуло 7.500 наших сународника и да иду ка Београду упркос, како каже, препрекама и проблема на административним прелазима које су измислили представници привремених институција у вези са наводно неважећим личним картама и полуисправним возилима.

Из централне Србије, наводи, више од 90.000 грађана иде ка Београду.

"Из Срема, Баната и Бачке, из наше Војводине, преко 35.000 људи, када томе додамо наше очекивање да ће из самог Београда ту бити још око 35.000 људи. Само то да саберете и да више нико не долази, а долазе и наши људи из Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске, то је више од 170.000 грађана", рекао је Селаковић.

То је, истиче, засигурно највећи скуп који ће икада бити одржан у Београду.

Како је рекао, људи долазе у Београд певајући, играјући коло, слушајући фрулу и не носе ни вешала, ни моторне тестере.

"Носе добру веру, расположење, жељу да се боре за Србију без насиља, жељу да се боре за будућност своје деце, за будућност наше земље и да покажу своју неизмерну подршку председнику Александру Вучићу, који је управо покретач и главно обележје такве једне политике", поручује Селаковић.

Нема, каже, важније ствари него што је будућност наше земље и то јесте главна тачка уједињења.

"Председник је тај који позива на јединство, на саборност, на заједништво, јер кад смо заједно само тако можемо да се изборимо са оним проблемима који нам изгледају као нерешиви", каже Селаковић.

Србија је, истиче, напокон почела да стаје на ноге, никога не напада, не вређа, не провоцира, али чува своје достојанство и само тражи право да се бори за будућност своје деце.

"Нећемо никоме више дозволити да нам то право оспорава, да нам то право одузима тако што ће нас вући у тајкунску, пљачкашку или фашистичку, не дај Боже, прошлост", каже Селаковић.

Зато ће учесници митинга, наглашава, уједињени из Београда послати поруку и целом српству, целом региону, али и целом свету да је Србија јединствена, да стоји иза свог председника и иза његове политике.

"Само тако ћемо моћи да успемо у оним свим биткама које су пред нама, да се изборимо за бољу будућност наше земље, а свакако да кажемо и ''стоп насиљу'' и ономе што Србију вуче у мрачни део прошлости", закључио је Селаковић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк