Вести

Петронијевић: Ђилас бринуо о свом џепу, а не о младима

Члан Градског одбора Београд Српске напредне странке Драгомир Петронијевић у разговору са младима нагласио је да је Научно-технолошки парк Београд у време власти Драгана Ђиласа био познат као зграда духова.

„Данас је то фабрика идеја, у којој ради 765 младих људи, и која је прошле године зарадила 20 милиона евра“, рекао је Петронијевић.

Петронијевић је подсетио да је Драган Ђилас оставио дуг Београђанима од 1,2 милијарде евра, те да је Ђилас бринуо о свом џепу, а не о младима и развоју малих и средњих предузећа.

„У време власти Драгана Ђиласа, дакле 2012. године, субвенције за младе су износиле 20 милиона динара, а данас 60 милиона динара, док су укупне субвенције на нивоу града Београда, да људи могу да започну свој бизнис, 300 милиона динара. Прошле године у НТП је обучено 200 младих људи, а у време Ђиласа нула“, истакао је Петронијевић и додао да данас, одговорна власт предвођена Српском напредном странком, развија старт ап заједницу и да се млади враћају у Србију и започињу бизнис у својој земљи, јер се данас неко бори за будућност младих у Србији.

Према Петронијевићевим речима, у НТП уз 20 старт ап компанија, ради још 70 српских компанија које раде за цео свет.

„У време Драгана Ђиласа овде је био мрак, данас је ово место које привлачи нове инвестиције и место које је једно од највећих извозних мотора града Београда - а то су млади људи који из свог града и своје Србије раде за тржишта у целом свету“, закључио је Петронијевић.

 

 

Извор: Танјуг