Вести

ОРЛИЋ: СНС ОТВОРЕНА ЗА СВАКИ ДОБАР ПРЕДЛОГ

Заменик шефа посланичке групе СНС у Скупштини Србије Владимир Орлић изјавио је, уочи почетка међустраначког дијалога уз посредовање ЕП, да је добро што се политички дијалог враћа у парламент и да је СНС отворена за све предлоге који могу да побољшају изборне услове.

"Очекујемо да ће бити нових добрих закључака, јер ови разговори нису почели данас, данас се настављају. Политички дијалог се враћа у своју кућу у пуном смислу те речи", рекао је Орлић, подсетивши да су на то указивали председница скупштине, парламентарне странке, али и партнери из ЕП.

"Наша заједничка порука је била - Народна скупштина је право место за политички дијалог", рекао је Орлић.

Тешко је рећи ко ће све доћи на састанак, напомиње функционер СНС и наводи да је свој долазак званично најавило седам делегација парламентарне већине, као и шест, седам делегација парламентарне опозиције.

"Али у њих спадају и они којима је у међувремену наређено да морају да се предомисле", рекао је Орлић, прецизирајући да мисли на Демократску странку и подсећајући да се води жустра полемика између посланика ДС и њиховог руководства.

Упитан да ли очекује посланике ДС, Орлић каже да би било изненађење да се појаве, након свих тешких речи и њихових оптужби да је "читава странка под тешком стегом Драгана Ђиласа".

"Да ли ће се ипак неко појавити, смоћи храбрости, остаје да видимо", рекао је Орлић.

Независно од парламентарне опозиције, према његовим речима, очекује се више представника ванпарламентарне опозиције, укупно 15 или 16 делегација, тако да ће бити довољно широк круг саговорника.

Орлић је истакао да је СНС отворена за сваки добар предлог и све што суштински може да допринесе побољшању изборних услова.

"У Србији је демократија неспорна, али наша жеља као представника СНС је да, ако постоји додатни простор да унапредимо тај процес, па да сутра можемо да кажемо дигли смо га на ниво какав није могао да се замисли, јер већ сада је сваки аспект изборног процеса стотину пута бољи него 2012. Али ако можемо да учинимо да буде још нешто бољи, ми хоћемо", рекао је Орлић.

Према његовим речима, Србија је на путу да буде члан породице европских народа и у том смислу потпуно је нормално да имамо добре саговорнике који ће заједно са нама да учине оно што говоримо и ми и они све време.

"У зрелом друштву у парламенту се води политика, у зрелом друштву у парламенту се расправља о политичким темама и у зрелом друштву не постоји бојкот избора или било чега што ће било ко да схвати као цивилизован или демократски приступ", нагласио је Орлић.

СНС ће се, каже, састати са представницима ЕП на састанцима, где ће бити много простора да се чују различити предлози.

"Ко је искрен учествоваће у томе до краја и сигуран сам као и до сада ко је искрен моћи ће са великим задовољством сутра да каже, направили смо неко заједничко решење и ми смо у томе учествовали", закључио је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва