Вести

ОБРАДОВИЋ: ПРЕДИЗБОРНИ ПРОГРАМ ПСГ-А ЈЕ УПРАВО ПОЗИВ НА ЛИНЧ ЖЕНА

Последњи у низу свакодневних скандала Сергеја Трифуновића, где је простачки увредио Оливеру Јовићевић, ауторку „Упитника“ на РТС-у, захтева најоштрију осуду јавности, а надам се, посебно чланица Покрета, чији је Трифуновић актуелни председник.

Уколико се ПСГ јасно и недвосмислено не огради од оваквих изјава, сматраћу да је политика и предизборни програм ПСГ управо позив на линч жена које не мисле као они, које се успротиве свакој врсти насиља и бахатости Ђиласовог опозиционог Савеза.

Називати најпогрднијим именима новинарку, која више од деценије уређује ову емисију и угостила је готово све актере актуелних друштвених дешавања у Србији, дајући простор да изнесу своје ставове, значи директан притисак на медије и застрашивање новинара.

Да ли Оливера Јовићевић треба да заћути после овакве паљбе простаклука и јавних увреда које су јој упутили Сергеј Трифуновић и Владимир Тодорић, као опозициони лидери, а врло радо их подржали бројни симпатизери Ђиласовог Савеза?

Добро је што не кријете своје политичке ставове о слободи медија и новинарском изражавању. Сад бар ваши малобројни гласачи тачно знају кад вас заокруже на гласачком листићу, да су гласали за простоту, мржњу према свему другачијем, посебно према женама. Понављајте овакво понашање што чешће, да некоме не промакне да сте изабрали најпростији, највулгарнији, најнижи ниво комуникације, јер то сте ви - простота упакована у мржњу. Грађани Србије то не желе.

 

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке

Марија Обрадовић