Вести

Мирковић: Штета због набавке подземних контејнера 6 милиона евра

Шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Београда Александар Мирковић каже да је председник Савеза за Србију Драган Ђилас, док је био на месту градоначелника, набавио 1.800 подземних контејнера и оштетио Градску чистоћу и Град Београд за шест милиона евра. 

„У тој набавци је све од самог почетка било сумњиво, јер је посао добила фирма која се никада раније није бавила таквим или сличним послом, УО није донео одлуку да се та набавка спроведе, а круцијални доказ да је циљ био само испумпавње пара јесте то што није постојао пројекат колико је подземних контејнера било потребно нити где ће се они уградити“, рекао је Мирковић на конференцији за новинаре испред зграде Градске управе.

Он је указао да је набавка спроведена преко Александра Стаменковића, за кога тврди да је био главни оперативац Драгана Ђиласа и кога је тадашњи градоначелник Београда „селио из фирме у фирму како би за њега обављао прљаве послове“.

„Стаменковић се доводи у везу и са куповином зграде Инекса и све то показује да се Драган Ђилас док је био градоначелник једино бавио личним богаћењем“, навео је Мирковић.

Додао је да ће напредњаци наставити да постављају питања како се то Ђилас обогатио и како је имовину од 74.000 евра за мање од осам година успео да увећа на 25 милиона евра само у некретнинама. 

Лично богаћење је, тврди он, једини мотив због којег Драгана Ђилас покушава да се врати на власт. „Да смо у праву говори и афера која се десила на Старом граду, а чији је главни актер Марко Бастаћ први оперативац Драгана Ђиласа, који је проневерио 100 милиона динара за куповину одборника и активиста који ће да руше град, ометају радове на улицама, односе саобраћајне знакове... Они се понашају деструктивно, јер немају никакав програм и резултате иза себе и једино што их покреће је мржња и болесна жеља да се дочепају власти“, навео је Мирковић.

Он је позвао Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и Марка Бастаћа да „престану с нападима и мржњом“ и да коначно дају одговор шта је њихов програм, шта желе да ураде, шта би они боље урадили од актуелне власти.

„Тражимо да нам Ђилас одговори на питање како је од једног пропалог привредника дошао у позицију да буде један од најбогатијих људи у овом делу Европе“, рекао је Мирковић.

 

 

 

Извор: Танјуг