Вести

Мирковић: СНС наставља борбу за истину и просперитет Београда

Шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Београда Александар Мирковић најавио је да ће и наредна седница градског парламента, заказана за 29. август, бити прилика да одборници СНС наставе борбу за добробит Београђана, али и ону против неистина Савеза за Србију.

„Очекујем још једну квалитетну седницу и много одлука у интересу грађана али и покушаје представника СзС да деструктивним деловањем унизе рад градског парламента. Наставићемо борбу за истину, да водимо наш Београд и радимо у његовом интересу“, навео је Мирковић новинарима.

Микровић је додао да ће и наредне седнице бити прилика да се демантују лажи представника опозиције - Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и њихових следбеника Макра Бастаћа и Николе Јовановића који „драстичним лажима покушавају да измене реалност“.

Мирковић је додао да ће СНС наставити да на једноставан начин као данас представља резултате града у време Ђиласа и оне који су остварени у време Српске напредне странке.

„Стравичан проблем је што је за Ђиласа истина оно што он види. Први драстичан пример је чињеница да он каже да је економија била боља и снажнија. Тада је раст БДП-а био чак минус 3,1 а сада у време актуелне власти плус 4,5", рекао је Мирковић.

Према речима шефа одборничке групе СНС, катастрофа за Ђиласа је и то што не зна да је у време док је шерифовао градом просечна плата била 450 евра а данас 576.  

„Ђилас, најгори градоначелник у историји Београда, не зна да је проценат незапослених тада био 25 одсто, а данас 11, што показује колико се ради, гради и колико нова радна места оснажују и приведу и економију“, навео је Мирковић и подсетио на то да се може чути да су они боље водили политику најмлађима.

„Тада је у вртиће ишло 44.000 деце, а данас у 77.000. Када изградимо још 10 вртића достићићемо магичну зацртану цфиру од 80.000 деце“, рекао је Мирковић.

Шеф одборничке групе СНС је рекао да мора да понови и да јавност неколимо месеци касније није добила одговор како је Ђилас са 74. 000 евра ушао у политику, а из ње, када је завршио мандат градоначелника, изашао са 25 милиона евра у некрентинама.

Ђилас, додаје Мирковић, наводи и да данас има мање него када је улазио у политку.

Како каже, лоше је што Бошко Обрадовић ћути на сва питања која се поставјају Ђиласу и не пита одакле му 25 милиона.

Обрадовић се захваљујући тајкунском новцу којим га плаћају башкари на приморју иако је Ђиласа у кампањи називао лоповом и преварантом кога треба ухапсити, додао је Мирковић.

 

 

Извор: Танјуг