Вести

Мирковић: Приоритет Србије економска стабилност

Нови погон Меите, бројне реконструкције улица, веће плате и пензије, пример су одговорне политике коју водимо, каже за Студио Б шеф одборничке групе СНС у скупштини града Александар Мирковић. Он додаје да је приоритет Србије економска стабилност, а то потврђује и отварање новог погона Меите у Обреновцу која ће запослити више од 1000 људи.

У  Обреновцу је  отворен други погон фабрике Меита у којој ће бити запослено 1100 радника, а та општина данас једна од оних са  најнижом стопом незапослености у Београду. Компанија Меита један од најбољих примера реиндустријализације престонице, а успешно пословање те компаније пример је и другим страним инвеститорима да долазе  у Србију и отварају своје фабрике.

Прву годину рада, власти  СНС обележавају велике ствари попут реконструкције Трга Републике, асфалтирање улица у рубним општинама, а радови су почели и на важним престоничким раскрсницама, каже Мирковић.  Као што смо и обећавали да ће Београд бити једно велико градилиште, тако заправо и јесте, а томе сведочи и чињеница да готово не постоји општина у престоници у којој се нешто не ради или уређује, додаје он.

Радови у престоници наилазе на константне критике такозване опозиције, па тако лидер СзС Драган Ђилас тврди да је он боље управљао градом, Јеремић прети лустрацијом и забранама, а Бастаћ блокира радове и јури раднике. Све те изјаве и поступци  су врхунац лицемерја, јер долазе од оних који су упропастили Београд, оцењује Мирковић.

Претње Јова Бакића машинкама, само су кулминација насиља и мржње коју спроводи опозиција, сматра Мирковић.

Мирковић апелује на опозицију да да се врате у нормалу и да свој политички програм, ако га имају, представе народу, а нек онда грађани демократски изаберу за шта су. За политику линча, насиља и вешала или за политику прогреса Београда и Србије поручује Мирковић.

 

 

 

Извор: Студио Б