Вести

Мирковић: Ђиласово богатство није стечено од фирми у Чешкој

Шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Александар Мирковић изјавио је данас да бивши градоначелник Београда Драган Ђилас није богатство остварио од пословања својих пет фирми у Чешкој, како сам тврди, већ захваљујући страначким и државним позицијама.

„Најгори градоначелник у историји Драган Ђилас годинама нас лаже, обмањује и празним причама покушава да нам објасни како је своје милионе стекао док је водио фирме у Чешкој, што је ноторна лаж, пошто сви подаци показују да су, док је пословао у Чешкој његове фирме, укупно пет, оствариле приход свега 74.000 евра“, рекао је Мирковић на конференцији за медије.

Каже да је круцијално питање које се поставља како је Ђилас од 2004. године, када је ушао у политику, дошао до богатства од 25 милиона евра само у некретнинама које је сам пријавио.

Тих 25 милиона евра прихода, наводи Мирковић, није остварио од пословања својих пет фирми у Чешкој, како Ђилас тврди, већ, каже, захваљујући странчким и државним позицијама.

„Ђиласова нервоза је све приметнија ових дана због истраге коју је тужилаштво покренуло у вези са трговањем секунди његових фирми са државним телевизијама РТС-ом и Студијом Б. Његова нервоза је најбољи показатељ да је Ђилас свестан да ће тешко објаснити како је постао успешан предузетник тек када је ушао у Демократску странку и дочеопао се државних функција“, рекао је Мирковић.

Представници СНС су на конференцији за медије на платоу испред Београђанке поставили џакове са лажним новцем, а Мирковић је објаснио да они симболично предастављају део пара које има Драган Ђилас.

„СНС је уверена да Београђани нису наивни, нити пате од амнезије, нити могу ово немо да посматрају и да су сами свесни да је Ђилас од једног не баш успешног предузетника постао један од најбогатијих људи у овом делу Европе. Због оваквих афера и сумњивог пословања, Ђилас, Јеремић, Обрадовић и остали из Савеза за Србију, не заслужују да воде ниједну месну заједницу, а камоли Београд и Србију“, навео је Мирковић.    

Уверен је да ће СНС на следећим изборима поново добити снажну подршку грађана, а СНС ће, каже, након избора оправдати њихово поверење као и до сада - отварањем нових фабрика, радних места и повећањем животног стандарда.

Истакао је да је Србија правна држава и да има поверење у правосуђе да ће истражити све афере бившег градоначелника Драгана Ђиласа.

„Уверен сам да ће тужилац и државни органи у истрази наћи оно о чему ми говоримо годинама уназад“, рекао је Мирковић.

Каже да бивши градоначелник Драган Ђилас још ниједном у јавности није демантовао афере које му се приписују, а о којима често, наводи Мирковић, говоре представници СНС.

„Ако не жели нама да одговори, нека одговори грађанима Београда и Србије како се за мање од 10 година бављења политиком обогатио, и како је од 74.000 евра прихода, колико је имао када је ушао у политику, успео да из политике изађе са 25 милиона евра прихода у некретнинама“, рекао је Мирковић новинарима.

 

 

Извор: Танјуг