Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЈЕРЕМИЋ БЕЖИ ОД ИЗБОРА, ЗНА ДА ГА ГРАЂАНИ НЕЋЕ

Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић рекла је данас да одлука појединих опозиционих странака да бојкотују изборе на пролеће 2020. показује да знају да их грађани не желе и да немају идеје и политику коју би им понудили.

"Избори су једини пут за долазак на власт у било ком демократском друштву, па тако и у Србији. Ако неки желе да дођу на власт мимо избора, то говори о томе да нису сигурни у подршку коју имају код грађана, или једноставно речено - знају да их грађани не желе", рекла је Михајловић.

Како је навела, на власт можете доћи или тако што имате резултат, па вам грађани поново дају поверење или, ако сте у опозицији, тако што понудите боље идеје и бољу политику. 

"Очигледно је да ни Вук Јеремић, као ни добар део Савеза за Србију, немају идеје и политику коју би понудили грађанима и зато и беже од избора", рекла је Михајловић.

 

Србија показала да је земља која нуди решења

Михајловић je рекла да је важно да Приштина што пре укине таксе како би се обновио дијалог кроз који се једино може доћи до компромиса у вези с питањем Косова, а који би обезбедио стабилност и бољу будућност региона.

"Разговори које је председник Србије Александар Вучић водио са званичницима САД показују да је Србија земља која нуди решења, која има јасну политику, која чува своју стабилност и економски напредује. Само таква Србија може и да заштити интересе српског народа и да буде у свету препозната као партнер у решавању важних питања у региону", наводи Михајловићева.

Михајловић наводи да је у прошлости било много пропуштених прилика у нашем региону да се напредује и много смо, каже, времена изгубили које је могло бити искоришћено за развој.

"Зато је важно да више шансе не пропуштамо, да се што пре настави дијалог Београда и Приштине јер је то једини пут да два народа, Срби и Албанци, дођу до компромиса који ће свима обезбедити бољу будућност, уместо даљег подизања баријера које нас враћају у прошлост", рекла је Михајловићева.

 

 

 


Извор: Танјуг