Вести

Марјановић: Ребалансом буџета омогућено повећање плата у градској управи

Усвојеним ребалансом буџета Београда, омогућено је повећање плата запослених у градској управи, установама социјалне заштите и културе, наводи заменик шефа одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Радослав Марјановић.

Гостујући у вестима Студија Б, он је истакао да је то доказ боље и одговорније политике која се води у нашој престоници и с друге стране подсетио на бројне злоупотребе и финансијске малверзације председника општине Стари град Марка Бастаћа.

Ребалансом буџета главног града ставка за плате повећана је за чак 428 милиона динара, што је доказ одговорне политике коју водимо и ми и Влада Србије, истиче Марјановић и додаје да то не би било могуће да 1. новембра Влада није донела одлуку да се повећају плате запосленима у установама културе, социјалне заштите и предшколским установама.

На седници Скупштине града усвојена је и одлука о суфинансирању уређења стамбених зграда, али и закључак на иницијативу одборничке групе СНС-а, којим се осуђује покушај насилног обрачуна са политичким неистомишљеницима од стране функционера општине Стари град и одборника Савеза за Србију. Такође, град Београд поднео је кривичну пријаву против председника општине Стари град Марка Бастаћа и одговрних лица у Спортско рекреативном центру Милан Гале Мушкатировић због бројних злоупотреба и финансијских малверзација које су то предузеће оставиле у дугу од милион евра. Марјановић наводи да су они као представници града више од годину дана упозоравали на сумњиве радње на територији те општине коју, каже, воде бахати и корумпирани људи.

Марјановић истиче да је јавност још увек под утиском потресног сведочења Бастаћевог кума Лазара Лешњака о тортури коју је преживео од стране председника општине Стари град. Мислим да надлежни органи треба детаљно да истраже све што је изнео Лешњак јер је то чист доказ корупције и криминала на Старом граду, закључује Марјановић.

 

Извор: Студио Б