Вести

Марјановић: Политика СНС и Вучића у служби грађана

Заменик шефа одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда Радослав Марјановић изјавио је данас да су политика СНС и председника Србије Александра Вучића у служби грађана, за разлику од бившег градоначелника Драгана Ђиласа и СзС чија је једина политика како да развију пословну империју и зараде.

Он је у изјави медијима рекао да ће због тога СНС наставити да се бори за нова радна места, отварање нових фабрика и изградњу недостајуће инфраструктуре.

„Сваки грађанин може да види да смо ми у служби грађана, а да је Драган Ђилас и СзС комплетно у служби њихових пословних интереса и то данас можемо да видимо јер једини захтеви, једина ствар од свих захтева коју је опозиција тражила јесте да се поново дочепају контроле над РТС-ом и над РЕМ-ом“, рекао је Марјановић.

Он је поновио да је Ђилас у време док је био на власти препродајом рекламног простора на РТС зарадио више од 70 милиона евра и да је тај новац завршио на рачунима компанија у власништву Ђиласа, и истакао да то говори о томе да је Ђиласов једини интерес бављења политиком био да развија свој бизнис, а данас да га штити.

Марјановић је рекао и да је важно напоменути то што се један од Ђиласових најближих сарадника ниједном није упитао како је Ђилас успео својим компанијама да обезбеди 70 милиона евра, нити како је од 74.000 евра колико је имао када је ушао у политику, успео да направи 25 милиона евра колико је пријавио у некретнинама.

„Ниједног момента није поставио питање како су Ђиласове компаније енормно приходовале док је град Београд пропадао. Ниједног момента није поставио то питање само због тога што се заправо Бошко Обрадовић и гомила малих патрљак странака које се данас окупљене у Савезу финансира управо од средстава које је Ђилас успео да обезбеди себи кроз сумњиве пословне комбинације које је спроводио док је био на важним државним функцијама“, рекао је Марјановић.

Према његовим речима, за новац који је Ђилас само од РТС-а зарадио, могло је да се набави преко 450 аутобуса, изгради преко 60 вртића и обнови 800 фасада.

 

 

Извор: Танјуг