Вести

ЂУРИЋ: ЂИЛАС, ЈЕРЕМИЋ И ТАДИЋ ДАВАЛИ УСТУПКЕ ПО ПИТАЊУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић одбацио је као неосновану изјаву председника опозиционе Странке слободе и правде (С СП) Драгана Ђиласа да међународна заједница подржава председника Србије Александра Вучића јер од њега очекује да призна независност Косова.

"Расплакаћу се од Ђиласове патетике. Кад читам његова саопштења и интервјуе, помислио бих да човек није био 12 година на власти и да није на челу тајкунске пословне хоботнице која је, по сопственом признању, само из пријављеног бизниса, профитирала 500 милиона евра за време док су вршили власт", рекао је Ђурић.

Ђурић је истакао да "председник Вучић не ћути као што је Ђиласова власт ћутала пред отимањем Косова 2008. године, свакога дана говори истину о томе какво је стварно стање, и бори се на сваки рационалан и доступан начин, и има конкретне резултате који се огледају у повлачењима признања, подршци Србима на КиМ и већем простору за српску позицију".

"Вучићу не пада на памет да икада следи пример Ђиласа, Јеремића и Тадића који су за политичку подршку са Запада давали уступке по питању Косова и Метохије. И то страшне, попут расформирања Приштинског корпуса, довођења граничне полиције и царине Косова на Јариње и Брњак, успостављање косовских докумената као обавезних за Србе на КиМ, избацивање дијалога из УН и ЕУ", подсетио је Ђурић.

Ђурић је оптужио Ђиласа за организовање на КиМ опозиционе организације Савез за Косово, која се "бави олајавањем сопствене државе и цинкарењем Срба приштинским институцијама".

"Нека изволи да се оваквим пискарањима јавља сваки дан, да би контраст између нас био јаснији и већи, а ми ћемо наставити да радимо сваки дан и боримо се за нашу Србију с Косовом и Метохијом, подједнако на свакој адреси у земљи и свету. По односу према држави, раду, марљивости и, што је најважније, резултатима никада неће моћи да приђу Вучићу, зато на жалост и остаје само неми бес и свакодневна мржња", закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг