Саопштења

Марјановић: Божовић заборавља какав нам је закон Ђилас оставио

Данас смо имали још једном прилику да чујемо лицемерно и испразно критизерство Балше Божовића који очигледно заборавља какав Закон о главном граду и Статут Београда су Драган Ђилас и његова Демократска странка оставили у наслеђе грађанима Београда. 
Подсећам јавност да је Драган Ђилас због својих партикуларних интереса 2011. потпуно централизовао Београд, а градске општине свео на ниво месних заједница. Упоредо са централизацијом града Драган Ђилас је направио дуг Београду од 1,2 милијарде евра, а енормне суме новца је бацао на штетне пројекте попут преплаћене уградње подземних контејнера која је грађане коштала 6 милиона евра као и на бесмислене пројекте попут изградње реплике Теразија. 
Критика новог Закона о главном граду која долази из редова насилника окупљених у Савезу за Србију још једном показује да тајкуни Драган Ђилас и Вук Јеремић појачани фашистом Обрадовићем немају никакве идеје и да је малени шатор права мера њихове губитничке политике. 
Усвајањем новог Закона о главном граду Српска напредна странка испуњава обећање дато грађанима. Нови Закон о главном граду ће омогућити поделу Београда на градску и приградску зону, општине ће имати већа овлашћења што ће допринети бољем и лакшем функционисању града и унапређењу квалитета живота свих Београђана.
 
 
Заменик шефа одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда
Радослав Марјановић