Саопштења

Гак: Београдске школе спремно дочекују нову школску годину

Београдске школе спремно дочекују нову школску годину. Баш као и прошле године и оне пре ње, баш као и претходних шест година откад то више није вест. Осим за Николу Јовановића, потпредседника странке неодговарајућег назива која је све осим „народна“.

Јер да јесте, не би њен потпредседник зарад личног богаћења и стицања било какве иоле релевантне функције у овом граду, морао да одржава понижавајуће, некреативне перформансе по граду, да седећи на џаковима зауставља радове и тиме продужава рокове, да се снима испред школа за које је тврдио да се никад неће градити, да шета променадом Београда на води за коју је грађане лагао да никад неће бити изграђена, да нас засипа испразним саопштењима човека са вишком слободног времена.

Политичка фарса Никола Јовановић мора схватити да се политика образовања главног града Србије не води тако што се лажу родитељи да школа у Лештанима неће бити изграђена, тако што се граде школе са гаранцијом „док су камере укључене“, а после ће неко други поправљати, не води се тако што се родитељима незаконито наплаћује виша цена вртића.

Политика образовања оријентисана искључиво ка интересу деце и родитеља се води само када инвестиције расту, када се градња планира, а потом и квалитетно реализује, када се организовано и одговорно управља сектором толико битним за сваки град.

Можда ће вест за Јовановића бити да Београд никада није имао већи буџет за образовање у односу на данашњи, да у овом тренутку вредност радова у школама износи око 800 милиона динара, да су школе током летњих месеци постале градилишта не би ли се деци створили бољи услови за учење, али да то радимо и током целе године јер желимо да Београд има свих 289 школа реконструисаних, модерно опремљених, потпуно спремних за генерације будућих интелектуалаца које желимо да негујемо.

Можда ће вест за Јовановића бити и да су школе осим што су спремне за почетак школске године, већ увелико спремне чак и за зимску сезону, јер о томе коначно више не мисле људи са принципом рада „неће ваљда“, као што се радило за време мандата Јовановићевог шефа.

Жао ми је ако Вам то не одговара, али школа у Лештанима ће бити изграђена, па није лоше да нас можда обрадујете неким новијим снимком испред тог градилишта.

Али, није ми жао што вашој празној, рушилачкој, интересно оријентисаној политици не одговара што образовање јесте и биће приоритет Града Београда. Јер, деца ће увек бити приоритет политике странке која својим грађанима жели добро, странке која жели напредак за све.

Када се Јовановић буде квалификовао за нешто битније од страначког уличног забављача, можда ће разумети како се води брига о деци и родитељима једног града.

 

 

Члан Градског одбора Београд Српске напредне странке

Славко Гак